NOTÍCIES          NOSALTRES        CONTACTE



12 Habitatges 


 Estiu 2020 | Situació: Marratxí (Mallorca)    



El principal repte del projecte era generar un edifici en cantonada. S’ha optat per agrupar un front de tres habitatges al carrer Sebastià Seguí i generar una variant tipològica pel carrer Juli Ramis. Entre els dos blocs tipològics s’ha insertat una escletxa que alberga l’entrada a l’edifici així com l’escala i les passeres d’accès als habitatges. Els accessos i les escales als habitatges connecten els espais públics amb els espais privatius i comunitaris dels edificis d’una manera orgànica i directa però que a la vegada permeten l’accés segur i privat per part dels habitants dels edificis.
Aquesta configuració volumètrica genera un pati interior en relació amb espais comuns i que garanteix una bona ventilació creuada als habitatges. Els habitatges consten segons programa d’una solan habitació, miren principalment a l’exterior i s’organitxen en dues franges : nit i dia. El nucli de serveis disgregat genera un filtre des de l’accès al dormitori així com genera diverses circulacions i visuals interiors. La franja de dia finalitza en un espai balcó - galeria a sud, que esdevè el regulador tèrmic de l’habitatge. A l’estiu, amb totes les fusteries obertes, i les proteccions solars baixades, aquest espai és una extensió de la cuina- sala - menjador. A l’hivern, amb les fusteries tancades i les proteccions solars pujades actua com a coixí tèrmic.
















SideReal  2020  ©