Rehabilitació | Privat

Soldevila


Estiu 2020 | Situació: Berguedà



La rehabilitació de la masia de Soldevila té com a objectiu realçar les característiques i elements originals de l'edificació construïda al segle XVIII.

El projecte es materialitza enderrocant i eliminant tot allò que s'ha anat afegint a l'interior de l'habitatge al llarg dels anys. Quedant-nos amb l'essència del conjunt que són els murs de pedra gruixuts i pesants del segle XVIII.
Aquests murs formen una sèrie de recintes de grans dimensions connectats entre ells. Redistribuint-ne l'interior i col·locant, puntualment, algun element de separació aconseguim formalitzar una nova centralitat espaial i modificarà substancialment la forma d'habitar la masia, tot aconseguint maximitzar les relacions amb l'entorn i amb l'edifici existent. Així mateix, s'aposta per adreçar l'accés original a través de l'arc de mig punt de pedra situat a la façana oest, assolint recuperar l'entrada original de la masia.